1. Bitirme ödevi

     

  2. İÇİNDEKİLER

     

  3. ÖZET.........................................................................................................................................iii

     

  4. ABSTRACT .............................................................................................................................. iv

     

  5. TEŞEKKÜR ............................................................................................................................... v

     

  6. SİMGELER (KISALTMALAR) DİZİNİ.................................................................................. vi

     

  7. ŞEKİL LİSTESİ .......................................................................................................................vii

     

  8. ÇİZELGE LİSTESİ .................................................................................................................viii

     

  9. 1. GİRİŞ....................................................................................................................... 1

     

  10. 1.1 Avrupa Birliği ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları ................................................. 2

     

  11. 2. KAYNAK BİLGİSİ................................................................................................. 5

     

  12. 2.1 Biyogaz Üretimi ......................................................................................................5

     

  13. 2.2 Biyogaz Üretiminin Safhaları.................................................................................. 7

     

  14. 2.2.1 Hidroliz.................................................................................................................... 9

     

  15. 2.2.2 Asit Üretimi ........................................................................................................... 10

     

  16. 2.2.3 Metan Üretimi........................................................................................................11

     

  17. 2.3 Biyogaz Üretimini Etkileyen Faktörler ................................................................. 12

     

  18. 2.3.1 Besleme Sıklığı...................................................................................................... 12

     

  19. 2.3.2 Katı Madde İçeriği................................................................................................. 13

     

  20. 2.3.3 Hidrolik Bekleme Süresi ....................................................................................... 13

     

  21. 2.3.4 Organik Yükleme Hızı........................................................................................... 14

     

  22. 2.3.5 Karıştırma .............................................................................................................. 15

     

  23. 2.3.6 Sıcaklık Kontrolü................................................................................................... 16

     

  24. 2.3.7 pH Kontrolü...........................................................................................................18

     

  25. 2.3.8 C/N Oranı .............................................................................................................. 19

     

  26. 2.3.9 Köpük Oluşumu ve Kontrolü ................................................................................ 22

     

  27. 2.3.10 Toksisite................................................................................................................. 22

     

  28. 2.4 Biyogaz Teknolojisinin Faydaları ......................................................................... 24

     

  29. 2.5 Biyogaz Üretiminin Kısıtları ................................................................................. 26

     

  30. 2.6 Biyogaz Tesisleri ................................................................................................28

     

  31. 2.7 Biyogaz Üretiminde Kullanılan Sistemler............................................................. 30

     

  32. 2.7.1 Kesikli (Batch) Fermantasyon ...............................................................................30

     

  33. 2.7.2 Beslemeli-Kesikli Fermantasyon...........................................................................30

     

  34. 2.7.3 Sürekli Fermantasyon ............................................................................................30

     

  35. 2.8 Biyogaz İçindeki Kirleticilerin Arıtılması ............................................................. 30

     

  36. 2.8.1 Kirleticiler.............................................................................................................. 30

     

  37. 2.8.2 Arıtma Yöntemleri................................................................................................. 31

     

  38. ii

     

  39. 2.9 Tavuk İşletmeciliği ve Atık Problemi ................................................................... 32

     

  40. 2.9.1 Tavuk Yetiştiriciliği............................................................................................... 32

     

  41. 2.9.2 Atık Üretimi ve Atıkların Özellikleri .................................................................... 35

     

  42. 2.9.3 Atıkların Çevresel Etkileri..................................................................................... 37

     

  43. 3. MATERYAL VE METOD ................................................................................... 39

     

  44. 3.1 Materyal................................................................................................................. 39

     

  45. 3.2 Reaktörler ..............................................................................................................39

     

  46. 3.3 Yapılan Analizler ve Analiz Yöntemleri ............................................................... 40

     

  47. 4. BULGULAR .........................................................................................................43

     

  48. 4.1 Materyalin Özellikleri............................................................................................43

     

  49. 4.2 Çalışma Ortamının ve Reaktörlerin Sıcaklığı........................................................ 43

     

  50. 4.3 İşletmeye Alma...................................................................................................... 44

     

  51. 4.4 Biyogaz Üretimiyle İlgili Deney Sonuçları ........................................................... 44

     

  52. 4.5 Başmakçı İlçesi Biyogaz Potansiyeli..................................................................... 47

     

  53. 5. TARTIŞMA VE SONUÇ...................................................................................... 49

     

  54. 6. KAYNAKLAR......................................................................................................51

     

  55. ÖZGEÇMİŞ............................................................................................................. 57

     

  56.  

     

  1.  

  2.  

  3.